Fouten herkennen en corrigeren

Niemand begint perfect met gooien en elke boemerang vliegt anders. Dus, leer je boemerang kennen!

Maar als die dan niet doet wat de bedoeling is, dan is het wel fijn als je ook ergens kan vinden wat je er aan kan doen. Dat staat op deze pagina.

Je hebt twee manieren om de vlucht van je boemerang aan te passen. Óf door je worp aan te passen, óf door je boemerang aan te passen. Vooralsnog zal ik alleen ingaan op het aanpassen van de worp, aangezien ik nog niet voldoende eigen expertise heb opgebouwd om ook te durven vertellen hoe je je boemerang kan aanpassen.

Hieronder volgen dus de drie meest voorkomende fouten, en hoe je deze kan corrigeren door je worp aan te passen.

Boemerang landt voor je

Als je boemerang voor je land, gooi je in een verkeerde hoek op de wind. Je staat teveel met je neus uit de wind gedraaid. Draai dus iets naar links zodat de wind meer op je wang komt, en minder op je achterhoofd. Gooi nogmaals, en blijf aanpassen tot hij goed aan komt.

Boemerang landt achter je

Als je boemerang achter je land, gooi je in een verkeerde hoek op de wind. Je staat teveel met je neus in de wind gedraaid. Draai dus iets naar rechts zodat de wind minder op je wang komt, en meer op je achterhoofd. Gooi nogmaals, en blijf aanpassen tot hij goed aan komt.

Boemerang komt te hoog aan

Je gooit te hard of met te veel spin, je boemerang stijgt hierdoor te hoog op. Gooi met minder kracht.