Veld & Punten

Een boemerang veld bestaat uit een reeks cirkels op verschillende afstanden. Idealiter heb je een prachtig grasveld met deze lijnen uitgespoten in wit op het veld… maar de kans is klein dat je zo’n veld tot je beschikking hebt. Wees dan creatief in het uitzetten van het veld, of meet per worp de daadwerkelijke afstand tot waar de boemerang landt. Vergeet niet om minstens de bullseye (het midden) en de 20 meter lijn duidelijk te markeren. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld vlaggetjes die je in de grond steekt.

Welke cirkels kennen we?

De midden cirkel heeft een radius van 2 meter. Vanuit dit punt word in de meeste evenementen geworpen.

De verschillende Accuracy (precisie) cirkels eindigen op de 10 meter cirkel. Landen in de middelste cirkel is 10 punten waard, de volgende is 8 punten, en zo verder met 6, 4 en 2 punten. Als je op een lijn landt, dan telt het gemiddelde van de twee velden. Als je bijvoorbeeld op de binnenste lijn eindigt krijg je (10+8)/2 = 9 punten.


De twintig meter cirkel is in de meeste evenementen de minimum afstand die moet worden geworpen voor een goedgekeurde worp.


De vijftig meter lijn geldt als de uiterste afstand voor het MTA-50 evenement (MTA-100 kan tot 100 meter gaan als het veld dit toe laat, MTA-Unlimited maakt afstand niet uit, alleen vluchtduur). De vijftig meter lijn is ook de maximale toegestane afstand voor de Australian Round.

Punten

Overige punten toekenning wordt per beschreven evenement toegelicht.