Individueel – Australian Round

Punten worden in de ‘Aussie Round’ toegekend voor precisie, afstand en vangbaarheid. De werper gaat in het midden van de bullseye staan en gooit de boemerang naar de buitenste cirkel. De boemerang moet minstens 20 meter ver komen voor een goedgekeurde worp. In dit geval krijgt de werper echter extra punten voor de afstand buiten de 20 meter die gehaald word, tot een maximum aantal punten op de 50 meter afstand.

Precisie en vangbaarheid worden bepaald op basis van de afstand tot de bullseye bij terugkomst en of de boemerang gevangen is. Vangen in de bullseye met een worp over de 50 meter levert een maximum aantal punten op (20 punten). Voor een perfecte Aussie round zou je dit 5 keer achter elkaar moeten gooien voor een totaal van 100 punten, dit is echter nog nooit iemand gelukt in een officieel evenement.

Voorbeeld

Matt Golenor Aussie Round 2007 US Nationals

Punten

Ieder gooit vijf keer


WatPunten
Vangen4 punten
Landen/vangen in Bullseye (precisie)10 punten
Vangen binnen 20 meter4 punten
Vangen binnen 50 meter2 punten
Afstands bonus (bij vangst alleen) 30 meter2 punten
Afstands bonus (bij vangst alleen) 40 meter4 punten
Afstands bonus (bij vangst alleen) +50 meter6 punten


Let op: Voor de precisie punten mag je de boemerang niet uit zijn baan tikken terwijl die land. Doe je dit wel dan tellen de laagste punten voor vanaf waar jij de boemerang hebt aangeraakt, of waar deze is gelandt.

Je mag voor de precisie punten wel in een sprong de boemerang vangen en dan zelf landen in het midden. Bij vangst telt de locatie van het landen van het lichaam voor de punten. Uit de cirkel stappen en met één been binnen blijven telt ook bij vangst.