Boemerang bouw

      Geen reacties op Boemerang bouw

Wat heb ik geleerd:

  • Dunner multiplex gebruiken, goed materiaal is essentieel. Door de dikte en gewicht vloog deze niet optimaal;
  • Niet te dicht op de template zagen, schuur machine/papier gebruiken om bij te werken;
  • Voorzichtig met de rasp en niet te dicht bij de onderste fineerlaag raspen, deze splintert dan weg;

Resultaat:

Dit is mijn tweede poging tot het zelf maken van een boemerang. Ik heb ander materiaal gebruikt, 6 mm multiplex. Dat verwerkte veel beter dan mijn eerdere poging met 5 mm hardhout multiplex. Dat was vreselijk spul, brokkelde weg en het was niet fatsoenlijk te bewerken.

Dit ontwerp zou bestand moeten zijn tegen redelijk wat wind. Wat goed uit kwam, want bij het test werpen waaide het meer dan eigenlijk fijn is. De boemerang laat zowaar echte vlieg eigenschappen zien, maar landt niet op de juist plaats, hij komt te snel neer. Ik denk dat het door de dikte en het gewicht komt, deze zijn te groot in verhouding tot de grootte van de boemerang. MAAR, hij vloog, draaide, liet lift zien. Dat deed de eerste poging allemaal niet.

Raymond

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.